CV #52het - 52 projekt

CellEvent, első Android alkalmazásom

- 2011 -

2010 karácsonyán kaptam meg az első androidos telefonomat, egy HTC Desire-t. Mai napig megvan, kiváló esztétikai állapotban, műdödőképesen (csak már annyira rossz az akkuja, hogy alig bírja a boot folyamatot áramfelvétellel).


HTC Desire, 2010, fotózva 2019-ben

Már akkor voltak benne "hangprofilok", ami lényegében egy beállításcsoport, ami egyszerre változtatható: hangerő, csengőhang, rezgés, stb. Volt ebből "néma" meg "hangos" és e kettő között váltogattam a napi rutin részeként.

Azt találtam ki, hogy szuper lenne, ha ezeket nem kellene kapcsolgatnom munkába menet és vissza, hanem tudja, hol vagyok. Lett volna persze GPS és arra támaszkodó szoftverek, de egyrészt az egy hetes akkuidő nálam általános volt a 3310-es után is, másrészt nyilván szétlopták volna a személyes adataimat mindenféle garázscégek.

Volt viszont egy másik támpont: adótorony-azonosító! Eléggé távol volt a munkahely és a otthon ahhoz, hogy a telefon másik toronyhoz csatlakozzon az ideális vétel érdekében, ezért azt akartam felhasználni. Mellékszál: ugyanezt a szoftvert már megírtam a Nokia E52-re Symbianhoz pár évvel korábban.

A lényege tehát annyi, hogy váltogatja a hangprofilt cella azonosító alapján, egyszerű. Fogtam egy szövegszerkesztőt (mert bár voltak remek app-összerakók akkoriban, csak ágyúval verébre nem akartam lőni) és egy "Hello world"-ből kiindulva, 200 sor kóddal csináltam egy appot. Annyira fapados volt, hogy konkrétan be voltak égetve a cellaazonosítók a forráskódba.
Hát így ¯\_(ツ)_/¯

Az app telepítő mérete 8kb.

Forráskód githubon.