CV #52het - 52 projekt

Rejtett Windows-beállításokat konfiguráló program: TweakMaster

- 2000-2002 -

2000 környékén elég nagy divatja volt a különféle rejtett Windows-beállításokat piszkáló szoftvereknek. Rejtett beállítások alatt azt kell érteni, aminek konfigurálását a Windows maga nem teszi lehetővé, de a rendszer reagál ezek megváltozására. Leginkább registryben fellelhető kulcsokra és értékekre kell itt gondolni, de volt egypár fájlrendszerbeli opció is. Olyasmi ez, mint a régi TV-k és rádiók belsejében lévő potméterek, amiket csak laposfejű csavarhúzóval lehetett állítani miután levetted a burkolatot.

Néhány példa:

Rendben, mégis miért csináltam én sajátot, ha egyszer volt már sok ilyen szoftver? Két egyszerű oka volt:

  1. nem kell érte fizetni
  2. minden benne van

... mert nem mindegyikben volt benne minden! Viszont remek ötletet tudtam meríteni a meglévő szoftverek megfigyelésével. Elkezdtem kapcsolgatni a beállításokat és megnéztem, hogy milyen változásokat okoz. Majd ezeket beépítettem a saját szoftverembe.

Az projekt neve egyébként az első perctől kezdve "Windows Hacker" volt, de hamar kiderült, hogy ez a név már foglalt egy sokkal népszerűbb szoftver által. Mondjuk ez nem volt annyira nehéz, mert a TweakMastert (™ - haha) végül azt hiszem sosem adtam ki :)

Forráskód a githubon.

Ugyan nincs teljesen befejezve, mégis tonnányi beállítást lehet kapcsolgatni benne:


a szimmetria gyönyörködtet